FAQ

FAQ

Waarschijnlijk heb je een aantal vragen over ons of het dispuut. Hieronder staan enkele meest gestelde vragen. Staat die van jou er niet tussen, wij beantwoorden hem graag voor je!

1.Wat is een dispuut?

Een dispuut is een kleine studentenvereniging, waar je met medestudenten regelmatig samenkomt voor zowel educatieve als culturele activiteiten

2. Wat betekent het dat jullie ‘onafhankelijk’ zijn?

Normaal gesproken valt een dispuut onder een overkoepelende vereniging. Dat is bij ons niet het geval. Wij zijn dus een onafhankelijk, losstaand, dispuut.

3. Hoeveel leden hebben jullie en hoeveel komen daar jaarlijks bij?

Op dit moment hebben wij 23 leden, waarvan drie oud-lid zijn. Jaarlijks sluiten zich zo’n drie tot vijf nieuwe leden bij ons aan. Nieuwe dames vormen dan een Lichting met elkaar. 

4. Hebben jullie een ontgroening?

Wij hebben een kennismakingstijd, genaamd KMT. 

5. Wat is dan zo’n KMT?

Tijdens de kennismakingstijd leren de leden en aspirant- leden elkaar beter kennen. Dit gebeurt in de vorm van een weekend weg met allerlei activiteiten.

6. Mag ik na de KMT nog afzeggen?

Ja, na het KMT-weekend kan er vanaf beide kanten aangegeven worden of lidmaatschap erin zit voor jou.

7. Hoeveel tijd ben ik kwijt aan een dispuut?

Je hebt één keer per week een borrel, namelijk op de donderdagavond. Daarnaast worden er nog vele andere activiteiten georganiseerd waaraan je kan meedoen. Kijk voor meer indrukken eens onder het kopje ‘Activiteiten’, daar kan je zien wat we zoal met elkaar doen. Gemiddeld is er één keer per maand een activiteit en dus elke donderdagavond een borrel. 

8. Wat zijn de eisen om lid te worden en moet je een bepaalde studierichting doen?

Vanwege het feit dat wij borrelen in een café is het noodzakelijk dat je (bijna) 18 jaar bent. Je hoeft niet woonachtig te zijn in Haarlem. Het maakt niet uit welke richting je doet qua studie, elke HBO of WO studie is welkom. Zoals je kunt zien onder het kopje ‘Leden’ is het dispuut samengesteld uit verschillende studies en afkomsten, dit vinden wij juist erg belangrijk in het kader van diversiteit.

9. Zitten er kosten verbonden aan het lid worden/zijn?

Voor de KMT betaal je een kleine bijdrage voor het verblijf en onderhoud. Als je officieel lid bent geworden, betaal je maandelijks een bedrag aan contributie. Dit wordt gebruikt om te sparen voor leuke gezamenlijke activiteiten, weekendjes weg en Lustrumjaren.

10. Moet ik bepaalde kleding dragen?

Op een donderdagavond, tijdens de wekelijkse borrel, dragen wij kleding waarop ons wapen te zien is. Daarvoor hebben wij ruime keuze uit shirts, polo’s, vesten, truien en jassen.

Tijdens formaliteiten en gezamenlijke borrels dragen wij een donkerblauwe spijkerbroek, een witte blouse (mét welverdiende das) en daarover een donkerblauw colbert.

11. Kan ik dingen combineren met het dispuut?

Jazeker! Weliswaar komen wij elke donderdagavond samen, maar dat voelt nooit als een verplichting. Elk lid heeft behoefte aan die wekelijkse gezellige avond. Je kan naast het dispuut nog gewoon alle andere dingen blijven doen; je hebt tijd voor je andere vriendengroepen, je studie, je werk en om lekker van je weekend te genieten.

12. Wat nou als ik een keer niet kan komen, is dat erg?

Wanneer je er een keer niet bij kan zijn op een donderdagavond, of tijdens een activiteit in het weekend, bijvoorbeeld vanwege een belangrijk tentamen, dan is dat geen probleem. Je meldt je dan wel van tevoren af bij de Ab Actis (de secretaris).